OneMovie

Minden, ami film

A dögös csajos, jóképű fiú halmazos party-t sztoriba illesztős sulis kategóriát sokan már messziről elkerüljük, ám most mégis kivételt tettünk. Megadtuk az esélyt a Final-nek a történet miatt, amivel aztán nem igazán élt. Na de haladjunk szép sorjában. Aki még nem hallott volna ezelőtt a filmről ne essen pánikba, nem egy közismert dologról van szó. A lényeg a lényeg, minden iskolában vannak kitaszítottak, akik nem igazán partiarcok és megvédeni se tudják igazán magukat a visszahúzódó magatartásukat és félelmüket kihasználó kortársaiktól. De a rettegés és az elnyomás egy bizonyos határig tűrhető csak, eljön a nap amikor betelik a pohár és az elesettek visszafizetnek mindent kamatostól.

Ezek hallatán még a kedvünk is megjöhet, hogy megnézzük. Igen, a feldolgozott téma tetszetős és nem is mondhatnánk, hogy lerágott csont, mivel nem túl sok hasonló témájú film készült eddig. Éppen ezért lehetett volna nagyot szakítani vele. Ehhez képest mindent összevetve egy jó közepes teljesítményt hoztak, ami pont az előbb leírtak miatt nem túl szép dolog. Ennek több oka is van persze. Először is a rendezés, és szinte az egész csapat amatőrnek tűnt. A másfél órában 3 jelenet volt összesen ami jónak mondható. A másik nagy probléma rögtön a film elején sikít, méghozzá az erőltetettség érzete, bármilyen, de főleg egy ilyen műfajnál az egyik legfontosabb alappillér, hogy beszippantson a film, hogy beleéld magad a történésekbe, és ez nem történt meg mert piszkosul kiérződik az erőltetés, hogy azokat a szerencsétleneket piszkálni és bántani kell. És Ha már a szerencsétleneknél járunk nem lehet szó nélkül hagyni a szereplőket sem, akik igen gyengén alakítottak. Értem én, hogy költségvetés, meg amatőrök, de akkor is…. 1 vagy maximum 2 karakter van akik megformálására jót is lehet mondani, konkrétan Dane (Marc Donato), illetve Emily (Lindsay Leidel). Mind a ketten az elnyomottak táborát erősítik, de ők se végig nyújtanak elfogadható színészi teljesítményt. Ebből következik, hogy a többi tanuló alakítása elég szánalmas.

A bakik (vagy ha nagyon melegszívűek akarunk lenni hívjuk őket érdekességeknek) sem erősítették az összképet: Pisztoly a szekrényben, gépfegyver a kocsiban egy iskolásnak stb… Csak hogy a legnagyobbakat említsem, éshát talán a legfontosabb, hogy elmaradt a székbe feszülés amit simán tudott volna hozni egy ilyen film, ha a megfelelő kezekbe kerül és faragódik belőle egy jó kis psycho-thriller.

Összegezve a dolgokat a film nem volt unalmas, ugyanakkor izgalmasnak sem nevezhető, nem igazán köti le a nézőt, a történetben sokkal több lett volna, a gyengébb teljesítmény pedig az író, a rendező és a szereplőgárda számlájára írható. Így aztán a The Final 5 pontot ért el.

[A film adatlapja]

A te pontszámod:1 pont2 pont3 pont4 pont5 pont6 pont7 pont8 pont9 pont10 pont szerintetek a film: 6.53 pont (17 db értékelés) Loading ... Loading ...
Categories: Kritika

Szólj hozzá!