OneMovie

Minden, ami film

Thomas Craven bostoni rendőr a főszereplőnk, akinek lányát megölik, ezért bosszúhadjáratot indít, minek folytán egyre különösebb dolgok derülnek ki a lányáról, a cégről ahol dolgozott és a világról, ami igencsak megváltozott.
A történet teljesen rendben van, attól eltekintve, hogy elég csúnyán érezhető a Taken-ből való merítgetés mind a kiindulási helyzetet, mind pár apróbb részletet illetően. Voltak benne fordulatok, bár nem falhoz csapó megdöbbenések.
Először is Gibson alakításáról pár szó: színészileg az akciójeleneteket szinte tökéletesen alakította, de a drámai részeknél voltak apróbb gondok, egyrészt nem erre “szakosodott”, másrészt már mintha kiöregedni látszana a szakmából, legalábbis ebből az ágából. Jedburgh (Ray Winstone) karaktere kifejezetten tetszett, volt pár elvontabb mondata, amin el lehet gondolkozni, az alakítás is rendben volt. A lányt játszó Bojana Novakovic talán nem volt a legjobb választás a szerepre, talán ez is okozhatta, hogy a drámaibb, szomorúbb jelenetek gyengébbre sikerültek.
Pozitívumként kell megemlítenem a görbetükröt, amit a film állít a korrupt és bűnös nagyvállalatokkal szemben, és hogy a hétköznapi ember ez ellen mennyire tehetetlen sokszor még úgy is ha már nincs mit veszítenie.
Összességében tetszett a film, de sajnos nem lesz időtálló, mivel nem igazán teremtett egyedit. Mindent összevetve 7 pontot kap tőlem A sötétség határán. Egy tanács azoknak, akik tervezik a megnézését: Ne tegyétek túl magasra a lécet és akkor egész jó élménnyel távozhattok a moziból, vagy kelhettek fel otthon a TV/gép elől!

A film adatlapja

A te pontszámod:1 pont2 pont3 pont4 pont5 pont6 pont7 pont8 pont9 pont10 pont szerintetek a film: 8.50 pont (2 db értékelés) Loading ... Loading ...

Categories: Kritika

Szólj hozzá!