OneMovie

Minden, ami film

A legtöbb esetben a képregény adaptációk elég gyengére sikerülnek, vagy ha filmként meg is állják a helyüket, többnyire teljesen meggyalázzák a forrást, amiből születnek. Ez egy igencsak fájó pont ebben a témában, de szerencsére a Marvel is rájött erre és úgy döntöttek, hogy mostantól sokkal jobban bevonják a képregények készítőit a filmes munkálatokba.

Itt volt például az 1989-es Batman film, ami nem lett rossz ugyan, csak éppen aki ismeri és szereti az eredeti történetet és világot az azt se tudta, hogy sírjon vagy nevessen. Ezen változtatott most Christopher Nolan, aki új trilógiába kezdett, teljes mértékben a képregényekre alapozva.

Joe Quesada, a Marvel főszerkesztője jelentette be egy interjújában, hogy innentől kezdve alkalmazni fogják a képregényírókat, hogy beleszólhassanak a forgatókönyvbe, a karakterek kidolgozásába, hiszen ők azok akik igazán ismerik őket és így vissza tudják adni azt a hangulatot, amit ezek a képregények hordoznak.

Categories: Rövid

Egy hozzászólás eddig.

  1. ikal szerint:

    Ha a játékadaptációknál is be lennének vonva a készítők, akkor nem lenne több “na ez se sikerült” hír, de hát kell még egy pár év és csalódás.

Szólj hozzá!